Dani vina Jastrebarsko

Dani vina predstavljaju najpoznatiju manifestaciju u Jaski s tradicijom održavanja koja traje već 30 godina. Glavna svrha ovog događanja je približiti bogatu ponudu vrhunskih vina plešivičkih vinara svim posjetiteljima. Ove godine Dani vina održavaju se od 29. rujna do 1. listopada u povijesnom perivoju dvorca Erdӧdy, a svoja vina predstavlja čak četrnaest vinarija. To su: Josip Braje, Robert Braje, Krešimir Ivančić, Željko Gregorić, Vinarija Jagunić, Franjo Kolarić, Podrum Mladina, Stjepan Sirovica, Siniša Šoškić, Tomac & Bajda, Dobra berba, RJ Winery, Vinarija Šember i Vinarija Kurtalj.

Osim raznolike ponude u vinskim kućicama, ovogodišnja manifestacija nudi i brojne druge sadržaje. Tijekom sva tri dana bit će moguće sudjelovati u vinskim radionicama s različitim temama, gdje ćete uz degustaciju steći dublje znanje o pojedinim vrstama vina i pričama koje su s njima povezane. Ako ste više kreativnog duha, idealna je prilika za sudjelovanje u Paint & Wine radionici, koja se održava dva dana, u suradnji s mladom jaskanskom akademskom umjetnicom Karlom Ban. Karte za navedene radionice mogu se kupiti na sljedećem linku:

https://grandtasting-vinart.com/hr/radionice_i_ulaznice/

Ulaz u paviljon u kojem će biti smještene vinske kućice je potpuno besplatan sva tri dana, a za veselu atmosferu uz dobru kapljicu vina pobrinut će se i brojni poznati izvođači. U petak, 29. rujna, nastupit će Neno Belan & Fiumens, subota, 30. rujna, rezervirana je za nastup Matije Cveka & The Funkensteins, a program će zaključiti popularni sastav Gazde u nedjelju, 1. listopada. Ne propustite ovu idealnu priliku za druženje i zabavu u našem gradu.